Home –  Belysning – Lampor med snygg design för hemmet

Lampor med snygg design för hemmet

Design och stil är två viktiga faktorer som vi genast tänker på när vi går in i en butik för att handla något till hemmet. För lampor är båda två viktiga när man väljer vilka prylar som ska ställas in och sättas upp. Många butiker likt IKEA erbjuder ganska billiga lampor, som i överlag ser ganska bra ut, men vem vill i längden ha samma lampa som tusentals andra svenskar? För min egen del är det viktigt att ha något mer unikt hemma. Därför tittar jag hellre på fina taklampor från By Rydéns framför billigare alternativ.

bordslampa

Ja, det ska vara fräck design!

Vid en sökning efter de bästa fönsterlamporna för hemmet finns ganska mycket att välja på. Vissa var väl kanske lite trista och strama, men andra har en ganska rolig design. Kvalité är en viktig aspekt. Flertalet lampor man köpt har gått sönder efter ett tag, eller så har materialet fått konstiga fläckar som inte gått bort – detta är speciellt sant gällande lampor för badrumsbelynsning. Om man inte väljer kvalité som faktiskt tål lite fukt samt ganska kraftfull användning finns risken att de inte håller så länge.

Snygg design är långt ifrån gratis, och om man tänkt köpa de mest stilrena golvlamporna bör plånboken inte ha sista ordet. Ska man tänka ekonomiskt får man tittare närmare på sockel och se till att den är anpassad för LED med låg energiförbrukning – vi ska ju tänka miljövänligt!

Lampor kan placeras nästan var som helst, i vardagsrummet, sovrummet, hallen, köket osv.. Där människor vistas behövs bra belysning som skapar stämning och trivsel. Placeringen i rummet spelar också in. En vägglampa med starkt ljus kan i många fall räcka istället för en taklampa, men en bordslampa på fönsterbrädan går ju också lika bra. Oavsett hur rummet ska lysas upp bör lamporna vara utvalda efter funktion, design och stil.

Nu hoppas jag att valet faller på något som liknar lampan till vänster!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *